dlt_uke43_merino_fullwidth.jpg

Slik tar du vare på merinoull
insp_uke38_02_halfwidth.jpg

Woolmark-sertifisert

Vår merinoull er Woolmark-sertifisert. Woolmark er verdens mest kjente tekstilfiber-sertifiseringsmerke. Denne sertifiseringen forsikrer forbrukeren om at fibrene og kvaliteten holder Woolmark sin høye standard. Vår merinoull kommer fra Sør-Afrika og er sertifisert 100 % mulesing-fri. Woolmark-logoen indikerer at ullen som er brukt i plagget er 100 % pure new wool

Slik tar du best mulig vare på merinoull

Ull har antibakterielle egenskaper og trenger strengt tatt ikke å bli vasket så ofte. Ull kan med fordel luftes for å fjerne lukt. Heng plagget ut et sted i skyggen, på egnet kleshenger. Det vil si en kleshenger som ivaretar plaggets passform.

Er ullplagget støvete og nuppete kan du gå over plagget med en klesbørste før vask. Vreng plagget før du legger det i vaskemaskinen. Vask på ullprogram ved lav temperatur. Bruk flytende vaskemiddel tilegnet ull. Når plagget er vasket kan du strekke det tilbake i fasong før du tørker plagget flatt. Ull skal ikke i tørketrommel.

insp_uke38_05_halfwidth.jpg
insp_uke38_06_halfwidth.jpg

Håndvask

Ved håndvask er det viktig at overflødig vann klemmes forsiktig ut av plagget. Ull skal ikke vris i våt tilstand da dette ødelegger fibrene i plagget. Et triks kan være å legge det våte plagget på et tørt håndkle, rulle plagget med håndkleet og tråkke forsiktig på rullen som ligger på gulvet. Rull plagget ut igjen og la det trøke flatt.    

Nupping vil forekomme på strikkede plagg i ull. For å fjerne nupper kan du bruke en ullkam og gre forsiktig med strikkeretningen.

Oppbevar ullplaggene dine brettet og liggende mellom bruk. Slik holder de fasongen best. Når du velger kvalitet, og følger opp med å ta godt vare på plaggene dine, kan du forvente at de varer lengre.