Ny motekjede

                                                                                                          Oslo 11.03.2016

Varner med helt ny kleskjede:

Ny motekolleksjon med selvtillit

Slow fashion-trenden kommer for alvor til Norge når Varner slipper sin nye storsatsing Days Like This denne våren. Norsk design er i fokus for merkevaren, som er skreddersydd for kvinner som foretrekker klassiske og moderne snitt.

Designteamet i Days Like This, har latt den yrkesaktive kvinnen være en av de viktigste inspirasjonene for kolleksjonen. Den nordiske look’en skal komplimenteres med flatterende design som tåler norsk vær og vind. 
- Jeg er en stor tilhenger av ”modern basics” innen klesdesign, i retning ”slow fashion”. Det har vært viktig for meg å skape en kombinasjon av det klassiske, moderne og god passform, sier sjefsdesigneren.

Slow fashion
- Begrepet har fått økt popularitet de siste årene som motreaksjon til en industri som i stor grad har oppfordret til overkonsum og ”bruk og kast”-mentalitet. Det vi ønsker med Days Like This er å skape klassiske kvalitetsplagg som kan brukes sesong på sesong, forklarer sjefsdesigneren.
Begrepet slow-fashion er en paraply betegnelse for bærekraftig mote. Bevegelsen ønsker fokus på gjenbruk og at produkter produseres på en bærekraftig måte.
Days Like This er den første kleskjeden i Skandinavia som er tildelt Svanemerket. Det er viktig at klærne kan brukes gjentatte ganger. Det betyr at materialene vi bruker må tåle flere års bruk, sier sjefsdesigneren.

Norske impulser
Norsk klesdesign har de siste årene opplevd økende interesse blant internasjonale moteaktører, og norsk mote er i kraftig medvind. I nordisk ånd fokuserer merkevaren på enkelhet og stilfulle kombinasjoner, samt rene farger og naturmaterialer. Dette skal derimot ikke behøve å koste skjorta.
- Vi liker å kunne levere forståelig klesdesign til en rimeligere pris, forklarer administrerende direktør Johan Jakobsson. 
Dette harmonerer med Jakobssons tro på at moten skal være eksklusiv, men være tilgjengelig for folk flest.
- Vi satser på et velkledd og stilfullt uttrykk, med moderne impulser. Vi har valgt en linje som gjør at man enkelt kan kle seg med selvtillit, avslutter Johan Jakobsson. 

For mer informasjon:

Johan Jakobsson, adm. dir. Days Like This
Tlf: 915 23 986
Johan.jakobsson@dayslikethis.no